Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τήνος ¦ Η βασίλισσα των Κυκλάδων

celebrity news eonline entertainment news e entertainment celebrity news today chat match date relationshi meet viral fy tik tok 2024 heroes  people online dating speed test internet speed clothes fashion imc pr market advertisement hotels flights travelocity airline tickets vacation society plural people women empowerement like look wife sister mother trust issues islands greek visit greece

Η Τήνος έχει αποκτήσει πολλούς χαρακτηρισμούς στο πέρασμα των χρόνων όπως αυτός της βασίλισσας των Κυκλάδων, το νησί του Αιόλου, των Ανέμων κ. ο. κ. 
Κάθε φορά που τη συλλογίζομαι, μου έρχονται στο μυαλό εικόνες από το λιμάνι και το μεγάλο δρόμο με τα παραδοσιακά μαγαζιά, που προσφέρουν καφέ και γλυκό στους επισκέπτες, αλλά και τη μεγάλη ανηφόρα που διασχίζοντάς τη συναντά κανείς διάφορα τουριστικά καταστήματα, που πουλούν κάθε λογής πράγματα. Περπατώντας τη ο αέρας γεμίζει με αρώματα λιβάνου και το σκηνικό αλλάζει, καθώς αραιώνει η αγορά και κέντρο σημείου αποτελεί η φημισμένη Παναγία της Τήνου, που πολλοί επιλέγουν να την προσκυνήσουν... γονατιστοί. 
Στο νησί μπορεί κανείς να πάει είτε μέσω Ραφήνας ή του Πειραιά. Παλαιότερα, χρειάζονταν αρκετές ώρες ταξιδιού, ενώ πλέον η εξέλιξη της τεχνολογίας το καθιστά ένα ταξίδι ρουτίνας.
Είναι ένας όμορφος προορισμός, που τον χαρακτηρίζει ο θρησκευτικός τουρισμός κι έχει όλο το χρόνο επισκέπτες. Είναι από τα μέρη που θέλουν το χρόνο τους για να τα δεις.
Για τους καλοκαιρινούς ταξιδιώτες, έχει πολλές όμορφες παραλίες, χωριά, αξιοθέατα. Είναι παντός καιρού.
Η Χώρα
Αποτελεί ένα σημείο αιχμής και συνάντησης. Εκεί θα βρεις τα πάντα.
Ξενοδοχεία και δωμάτια διαμονής, εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, clubs. Ένα μέρος για χαλαρούς περιπάτους και πολλές... στάσεις.
Βαδίζοντας στα σοκάκια, θα συναντήσεις μαγαζιά με παρεΐστικο και φιλόξενο κλίμα. Εικόνες από μαγαζιά δεξιά κι αριστερά, διακοσμημένα από αναρριχώμενα φυτά, όπου οι διακλαδώσεις τους ενώνουν τα αντικριστά κτήρια. 
Τα χωριά.
#Ο Πύργος.
Ένα από τα γραφικότερα μέρη της Τήνου με το ψηλό πλάτανο που δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας, γύρω του οποίου έχουν στηθεί διάφορα παραδοσιακά καφε- γλυκοπωλεία.
Ωστόσο, δε φημίζεται γι' αυτά αλλά για το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, καθώς και για το σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά. Κάθε γωνιά του αποτελεί σημείο τέχνης, γεγονός που γίνεται αντιληπτό από την αρχιτεκτονική του χωριού.


#Ισμαήλ.
Ένα από τα εγκαταλελειμμένα χωριά, που δίνει εικόνες άγριας ομορφιάς στους ταξιδιώτες. Μέσα από τα εναπομείναντα πέτρινα σπίτια, βλέπεις πώς και πού ζούσαν οι άνθρωποι μερικά χρόνια πριν.
#Ο Βώλαξ.
Το σημείο αυτό είναι σα να ξέβρασαν μέρη της Σελήνης στο έδαφος, καθώς έχει γιγαντιαίους βράχους με ιδιαίτερη δομή ανά σημεία.
Οι παραλίες.
#Η Παχιά Άμμος.
Έχει απόσταση 8χλμ. από τη Χώρα και είναι αυτό που λέμε όνομα και πράγμα: μια πλατιά έκταση με άμμο, έντονα ανηφορικά πατήματα και ρηχά καταγάλανα νερά. Η ομπρέλα είναι αχρείαστη, καθώς την παίρνει ο... αέρας.
Εξοπλιστείτε λοιπόν με καπέλο, αντιηλιακό και καφεδάκι με νερό από την αφετηρία σας και εμπρός για βουτιές.
#Η Άγια Θάλασσα.
Ένα κρυμμένο διαμάντι του νησιού, για εκείνους που θέλουν ησυχία και λιγότερους ανέμους. Εκεί βρίσκεται και το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου και η περίφημη καρέκλα, που κατασκευάστηκε από τα οστά της φάλαινας, που ξέβρασε το κύμα μισό αιώνα νωρίτερα. Η κάθοδος προς την παραλία θέλει προσοχή, καθώς έχει άστατο χωματόδρομο και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο όχημά σας.


#Το Καβαλουρκό.
Ένας χωματόδρομος ενώνει την παραλία αυτή με εκείνη της Άγιας Θάλασσας, ο οποίος διασχίζεται εύκολα με τα πόδια.
Στο πίσω μέρος της θα δεις χαραγμένο τον Αίολο πάνω στο βράχο, την πλάτη του οποίου χτυπούν μανιασμένα τα κύματα του αιγαίου πελάγους.
 #Η Κολυμπήθρα.
Το σημείο με τα μεγάλα κύματα και τις ομπρέλες που θυμίζουν μανιτάρια που φύτρωσαν στην άμμο.
Είναι μία πολυσύχναστη και οργανωμένη παραλία γνωστή για τους οπαδούς των θαλάσσιων σπορ. 
Είναι από τα θεάματα, που κοσμούν πλέον τα social media, όπου και γι' αυτό έχει τοποθετηθεί ένας καναπές με vintage στυλ για εκείνους που θέλουν να φωτογραφηθούν με... θέα.
Αυτά λοιπόν από την όμορφη Τήνο.
Όσα πρόλαβα να δω στο σύντομο χρονικό διάστημα που έμεινα εκεί.
Οι εικόνες όμως είναι ατελείωτες, καθώς το νησί προσφέρει πολλά περισσότερα για όσους έχουν όρεξη να το εξερευνήσουν.
Αυτό που θα σε κατατοπίσει, αγαπητέ αναγνώστη, ως προς το που να πας είναι φυσικά οι ντόπιοι, αλλά και οι γνωστές ταξιδιωτικές εφαρμογές.


Σχόλια

Διαβάστηκαν περισσότερο

Μήπως βρίσκεσαι σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον;

Τώρα τελευταία γίνεται λόγος για τοξικότητα. Τοξικά εργασιακά περιβάλλοντα, σχέσεις, οικογένειες και τα ουσιαστικά δεν τελειώνουν ποτέ. Τώρα τελευταία είναι έτσι ή ήταν πάντα; Μήπως η ελεύθερη πρόσβαση στις πληροφορίες απλά μας ενημερώνει, για κάτι που ήταν ανέκαθεν υπαρκτό; Αυτή τη φορά θα ήθελα να σταθώ στον εργασιακό κλάδο. Όλοι είμαστε παθόντες ή πρόκειται να γίνουμε. Πότε μία εργασία είναι τοξική; Η εργασία δεν τελειώνει, με τη λήξη του ωραρίου. Όταν φτάνεις σε σημείο, να αφιερώνεις περισ σότερο χρόνο στη συνομιλία σου με τον εργοδότη παρά με το στενό κοινωνικό σου περιβάλλον. Και όχι επειδή είστε καλά φιλαράκια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ή όταν ο όγκος είναι τόσο μεγάλος, που σε ακολουθεί παρέα στο σπίτι. «Έχει πέσει η δουλειά». Μία πρόταση που την έχουμε ακούσει πολλοί και συχνά. Αυτό και το τσάμπα σας πληρώνω που λένε αρκετοί εργοδότες, παρόλο που γυρνάς με κομμένα τα πόδια στο σπίτι από το τρέξιμο. Όταν πετάει το κόκκαλο για παραπάνω χρήματα, με αντάλλαγμα τον έξτρα φόρτο κα

Κρίση: 6 tips για να το δεις θετικά

Λίγα χρόνια πριν μας ανακοίνωσαν, ότι υπάρχουν χρήματα και λίγο αργότερα, πως έγιναν... καπνός. Άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά έρχονται αντιμέτωποι με ένα μισθό της τάξης των 600 ευρώ και κάτι ψιλά, ενώ από την 1η Απριλίου ανακοινώθηκε στα media, ότι θα φτάσει στο υπέρογκο ποσό των σχεδόν 700 ευρώ. Και αυτό είναι ένα σχετικά καλό σενάριο, αφού είναι κι εκείνοι, που δουλεύουν για τα λεγόμενα «μαύρα» και είναι ζήτημα να αγγίξουν αυτό το ποσό. Σκεφτόμουν τώρα τελευταία ότι δεν είναι ακριβή η αγορά, αλλά οι μισθοί χαμηλοί. Για να ζήσει κανείς αξιοπρεπώς πρέπει να κάνει στην καλύτερη δύο δουλειές και να συγκατοικεί με έναν τουλάχιστον άνθρωπο, ώστε να βγαίνουν τα έξοδα. Είναι ανύπαρκτη η σχέση τιμής και ποιότητας, που λένε και στο χωριό μου. Και κάπως έτσι αρχίζουν τα... προβλήματα με πρώτη και καλύτερη τη γκρίνια. Ωστόσο, θεωρώ ότι μπορεί κανείς να ζήσει αξιοπρεπώς και με αυτά τα λίγα, αρκεί να το δει από μία λίγο πιο εναλλακτική σκοπιά. Κι εδώ έρχομαι αγαπητέ αναγνώστη να σου δώσω 6 ι