Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μήπως βρίσκεσαι σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον;

celebrity news eonline entertainment news e entertainment celebrity news today chat match date relationshi meet viral fy tik tok 2024 heroes  people online dating speed test internet speed clothes fashion imc pr market advertisement hotels flights travelocity airline tickets vacation society plural people women empowerement like look wife sister mother trust issues toxic workplace work job find

Τώρα τελευταία γίνεται λόγος για τοξικότητα.
Τοξικά εργασιακά περιβάλλοντα, σχέσεις, οικογένειες και τα ουσιαστικά δεν τελειώνουν ποτέ.
Τώρα τελευταία είναι έτσι ή ήταν πάντα;
Μήπως η ελεύθερη πρόσβαση στις πληροφορίες απλά μας ενημερώνει, για κάτι που ήταν ανέκαθεν υπαρκτό;
Αυτή τη φορά θα ήθελα να σταθώ στον εργασιακό κλάδο.
Όλοι είμαστε παθόντες ή πρόκειται να γίνουμε.
Πότε μία εργασία είναι τοξική;
Η εργασία δεν τελειώνει, με τη λήξη του ωραρίου.
Όταν φτάνεις σε σημείο, να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στη συνομιλία σου με τον εργοδότη παρά με το στενό κοινωνικό σου περιβάλλον.
Και όχι επειδή είστε καλά φιλαράκια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Ή όταν ο όγκος είναι τόσο μεγάλος, που σε ακολουθεί παρέα στο σπίτι.
«Έχει πέσει η δουλειά».
Μία πρόταση που την έχουμε ακούσει πολλοί και συχνά.
Αυτό και το τσάμπα σας πληρώνω που λένε αρκετοί εργοδότες, παρόλο που γυρνάς με κομμένα τα πόδια στο σπίτι από το τρέξιμο.
Όταν πετάει το κόκκαλο για παραπάνω χρήματα, με αντάλλαγμα τον έξτρα φόρτο και η αύξηση δεν έρχεται ποτέ... Ποτέ όμως.
Βέβαια σε αυτή στην περίπτωση δεν καταλαβαίνω ποιος φταίει περισσότερο. 
Ο εργαζόμενος που διψάει για γνώση και χρήμα ή ο εργοδότης που δεν κάνει πράξη αυτά που τάζει.
Πίσω- μαχαιρώματα, αυτή η μάστιγα.
Η στιγμή που νομίζεις, ότι υπάρχει καλή συνεργασία με τους συναδέλφους σου, ενώ στην πραγματικότητα, επικρατεί ένα ατελείωτο μαχαίρωμα, σα να έχετε να χωρίσετε κάποιο οικόπεδο.
Παιδιά... χαλαρώστε. Όλοι τα ίδια θα πάρουμε στο τέλος του μήνα.
Το χώσιμο του παλαιού στους νεότερους.
Μία νοοτροπία που δε μπόρεσα ποτέ να δεχτώ σε καμία από τις εργασίες, στις οποίες βρέθηκα. Είτε παίρνεις λιγότερα ή περισσότερα δε χρειάζεται να κάνεις το οτιδήποτε σε βάρος του διπλανού σου. Είναι ανήθικο και κάποια στιγμή θα πέσει πάνω σου.
Και τότε θα είναι άσχημο.
Multitasking, το trending της εποχής μας.
Όταν το παιδί για όλες τις δουλείες μεταφράστηκε ως πολυμήχανος.
Μία λέξη που τη συναντούμε σε πολλές αγγελίες και την ακούμε στις συνεντεύξεις που δίνουμε.
Αναρωτιέμαι όμως... Υπάρχει όντως ανάγκη για ανθρώπους έτοιμους να κάνουν και να μπορούν να διαχειριστούν τα πάντα ή απλά για εξοικονόμηση προσωπικού;
Βέβαια, υπάρχει και ο αντίκτυπος σε όλο αυτό κι έχει πάρει την ονομασία burnout, ή αλλιώς υπερφόρτωση του μυαλού, ένα θέμα για το οποίο γίνεται όλο και μεγαλύτερος ντόρος μέρα με τη μέρα.

Αν νομίζεις ότι έχεις συναντήσει μία ή και περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις στο εργασιακό σου περιβάλλον, ίσως ήρθε η ώρα να... μετακομίσεις σε μία πιο φιλική γειτονιά.
Η πλειοψηφία των εταιρειών δίνει τα ίδια πάνω- κάτω, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις που απαιτούν πιο εξειδικευμένα προσόντα.
Το θέμα είναι το εργασιακό σου περιβάλλον, το οποίο καταναλώνει το 1/3 της ημέρας σου και κατ' επέκταση της ζωής σου, να μη στέκεται σαν κόμπος στο στομάχι σου, όταν έρχεται η ώρα να πας. 

Συμφωνείς;


 

Σχόλια

Διαβάστηκαν περισσότερο

Κρίση: 6 tips για να το δεις θετικά

Λίγα χρόνια πριν μας ανακοίνωσαν, ότι υπάρχουν χρήματα και λίγο αργότερα, πως έγιναν... καπνός. Άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά έρχονται αντιμέτωποι με ένα μισθό της τάξης των 600 ευρώ και κάτι ψιλά, ενώ από την 1η Απριλίου ανακοινώθηκε στα media, ότι θα φτάσει στο υπέρογκο ποσό των σχεδόν 700 ευρώ. Και αυτό είναι ένα σχετικά καλό σενάριο, αφού είναι κι εκείνοι, που δουλεύουν για τα λεγόμενα «μαύρα» και είναι ζήτημα να αγγίξουν αυτό το ποσό. Σκεφτόμουν τώρα τελευταία ότι δεν είναι ακριβή η αγορά, αλλά οι μισθοί χαμηλοί. Για να ζήσει κανείς αξιοπρεπώς πρέπει να κάνει στην καλύτερη δύο δουλειές και να συγκατοικεί με έναν τουλάχιστον άνθρωπο, ώστε να βγαίνουν τα έξοδα. Είναι ανύπαρκτη η σχέση τιμής και ποιότητας, που λένε και στο χωριό μου. Και κάπως έτσι αρχίζουν τα... προβλήματα με πρώτη και καλύτερη τη γκρίνια. Ωστόσο, θεωρώ ότι μπορεί κανείς να ζήσει αξιοπρεπώς και με αυτά τα λίγα, αρκεί να το δει από μία λίγο πιο εναλλακτική σκοπιά. Κι εδώ έρχομαι αγαπητέ αναγνώστη να σου δώσω 6 ι