Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 συνήθειες που σε κάνουν... σπάταλο!

celebrity news eonline entertainment news e entertainment celebrity news today chat match date relationshi meet viral fy tik tok 2024 heroes  people online dating speed test internet speed clothes fashion imc pr market advertisement hotels flights travelocity airline tickets vacation society plural people women empowerement like look wife sister mother trust issues money losing gaining


Ζούμε σε μία κοινωνία πολύ απαιτητική που ζητάει συνεχώς πράγματα. Ο άκρατος υπερκαταναλωτισμός έχει πιάσει ταβάνι που λέει και ο απλός λαός.
Αισθανόμαστε ότι συνεχώς μας λείπει κάτι. Ένα καινούργιο ρούχο, ένα δαχτυλίδι, ένας καναπές κ. ο. κ.
Και στο τέλος του μήνα μετράμε τα εναπομείναντα κέρματα που κουδουνίζουν στην τσέπη του παντελονιού.
Είμαστε φτωχοί ή απλώς σπάταλοι;
Αν έχεις τις 5 συνήθειες, που θα σου περιγράψω μάλλον ισχύει το δεύτερο.
1# Ξεκινάς τη μέρα σου με καφέ σε... πλαστικό.
Είναι λίγοι οι άνθρωποι που αρχίζουν τη μέρα τους χωρίς καφέ, μία συνήθεια που πλαισιώνεται όλο και περισσότερο υπό τη συνοδεία του πλαστικού ποτηριού, σήμα κατατεθέν ότι προέρχεται από take- out μαγαζί.
Έχεις σκεφτεί πόσα χρήματα θα εξοικονομούσες αν τον έφτιαχνες στο παραδοσιακό μπρίκι ή μοντερνιστί στην εσπρεσσιέρα του σπιτιού σου;
2# Σου απευθύνονται με το μικρό σου όνομα στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς σου.
Δε μπορώ να πω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει ο παραδοσιακός γύρος, ένα «φαγητό» που μυρίζει Ελλάδα- λες και είναι το μοναδικό της μεσογειακής κουζίνας.
Γευστικό μεν αλλά κοστίζει, αφού μειώνει τα χρήματα στο λογαριασμό σου και αυξάνει τους πόντους στη μέση σου. Δεν είναι τυχαία λόγια του σοφού λαού, πως σαν το σπιτικό φαγητό δεν έχει.
3# Σκοντάφτεις στο σπίτι σου από τα πολλά... μπιμπελό.
Κάτι που ισχύει περισσότερο για τις παλαιότερες γυναίκες στη διακόσμηση του σπιτιού τους. Όταν το τραπεζάκι του σαλονιού δεν έχει πλέον χώρο για να ακουμπήσεις το φλιτζάνι του καφέ σου, τότε κάτι πάει λάθος.
Πέρα από τα χρήματα, σπαταλάς και μέρος του χρόνου σου για να το ξεσκονίσεις, ενώ θα μπορούσες κάλλιστα να πας μια εκδρομή.
4# Οι ντουλάπες σου ασφυκτιούν, αλλά δεν έχεις ρούχα να φορέσεις.
Όλοι ξέρουμε πως κάθε εποχή την περνάμε με 4 άντε 5 συνολάκια. Ωστόσο, εξακολουθούμε να ψωνίζουμε.
Και ναι, δε θα σε παρεξηγήσει κανείς αν βάλεις στο γάμο του κουμπάρου το ίδιο φόρεμα που έβαλες στα βαφτίσια του ανιψιού σου.
5# Gadgets, gadgets, gadges...
Η απόλυτη περιγραφή του 21ου αιώνα. 
Εξαρτήματα για την περιποίηση μαλλιών και γενειάδας, ασύρματοι φορτιστές κινητών, έξυπνα σπίτια...
Κάθε μέρα φυτρώνει από το πουθενά κι ένα καινούργιο προϊόν, που υπόσχεται να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη με την πλειοψηφία να τρέχει να το... ψωνίσει. 
Μπορούμε όμως να ζήσουμε και πιο μινιμαλιστικά, δε νομίζεις;
Αν πιστεύεις κι εσύ ότι έχεις αποκτήσει αυτές τις συνήθειες, μάλλον ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις για τις επιλογές σου και να ζήσεις πιο απλά.
Άλλωστε, η απλότητα κάνει τη ζωή ομορφότερη.
Συμφωνείς;




Σχόλια

Διαβάστηκαν περισσότερο

Μήπως βρίσκεσαι σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον;

Τώρα τελευταία γίνεται λόγος για τοξικότητα. Τοξικά εργασιακά περιβάλλοντα, σχέσεις, οικογένειες και τα ουσιαστικά δεν τελειώνουν ποτέ. Τώρα τελευταία είναι έτσι ή ήταν πάντα; Μήπως η ελεύθερη πρόσβαση στις πληροφορίες απλά μας ενημερώνει, για κάτι που ήταν ανέκαθεν υπαρκτό; Αυτή τη φορά θα ήθελα να σταθώ στον εργασιακό κλάδο. Όλοι είμαστε παθόντες ή πρόκειται να γίνουμε. Πότε μία εργασία είναι τοξική; Η εργασία δεν τελειώνει, με τη λήξη του ωραρίου. Όταν φτάνεις σε σημείο, να αφιερώνεις περισ σότερο χρόνο στη συνομιλία σου με τον εργοδότη παρά με το στενό κοινωνικό σου περιβάλλον. Και όχι επειδή είστε καλά φιλαράκια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ή όταν ο όγκος είναι τόσο μεγάλος, που σε ακολουθεί παρέα στο σπίτι. «Έχει πέσει η δουλειά». Μία πρόταση που την έχουμε ακούσει πολλοί και συχνά. Αυτό και το τσάμπα σας πληρώνω που λένε αρκετοί εργοδότες, παρόλο που γυρνάς με κομμένα τα πόδια στο σπίτι από το τρέξιμο. Όταν πετάει το κόκκαλο για παραπάνω χρήματα, με αντάλλαγμα τον έξτρα φόρτο κα

Κρίση: 6 tips για να το δεις θετικά

Λίγα χρόνια πριν μας ανακοίνωσαν, ότι υπάρχουν χρήματα και λίγο αργότερα, πως έγιναν... καπνός. Άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά έρχονται αντιμέτωποι με ένα μισθό της τάξης των 600 ευρώ και κάτι ψιλά, ενώ από την 1η Απριλίου ανακοινώθηκε στα media, ότι θα φτάσει στο υπέρογκο ποσό των σχεδόν 700 ευρώ. Και αυτό είναι ένα σχετικά καλό σενάριο, αφού είναι κι εκείνοι, που δουλεύουν για τα λεγόμενα «μαύρα» και είναι ζήτημα να αγγίξουν αυτό το ποσό. Σκεφτόμουν τώρα τελευταία ότι δεν είναι ακριβή η αγορά, αλλά οι μισθοί χαμηλοί. Για να ζήσει κανείς αξιοπρεπώς πρέπει να κάνει στην καλύτερη δύο δουλειές και να συγκατοικεί με έναν τουλάχιστον άνθρωπο, ώστε να βγαίνουν τα έξοδα. Είναι ανύπαρκτη η σχέση τιμής και ποιότητας, που λένε και στο χωριό μου. Και κάπως έτσι αρχίζουν τα... προβλήματα με πρώτη και καλύτερη τη γκρίνια. Ωστόσο, θεωρώ ότι μπορεί κανείς να ζήσει αξιοπρεπώς και με αυτά τα λίγα, αρκεί να το δει από μία λίγο πιο εναλλακτική σκοπιά. Κι εδώ έρχομαι αγαπητέ αναγνώστη να σου δώσω 6 ι