Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η απλότητα του είναι

celebrity news eonline entertainment news e entertainment celebrity news today chat match date relationshi meet viral fy tik tok 2024 heroes  people online dating speed test internet speed clothes fashion imc pr market advertisement hotels flights travelocity airline tickets vacation society plural people women empowerement like look wife sister mother trust issues

Δευτέρα βράδυ, περιμένοντας να κρυώσει το φαγητό, που έβαλα αποβραδίς για το γλιτώσω την επομένη, άρχισα να ακούω στο youtube το cd της Βανδή «Υποφέρω».
Θυμάμαι τα αγοράζαμε αυθεντικά τότε και τώρα πλέον τα βρίσκεις δωρεάν στη γνωστή πλατφόρμα και όχι μόνο.
Αλλά δεν είχαμε μόνο αυτό. Ήταν και οι κασέτες, στις οποίες ηχογραφούσαμε τα κομμάτια, πολλές φορές μαζί με τις αφιερώσεις που κάναμε στο ραδιόφωνο. Και όταν κολλούσε η κασέτα, την αφαιρούσαμε από το κασετόφωνο και γυρνούσαμε τη ροδέλα με τη βοήθεια ενός μολυβιού.
Πολλά ήταν διαφορετικά και δε μετράμε πολλά χρόνια αντίστροφα από τότε.
Βέβαια, για κάποιους ανθρώπους αποτελεί μία ζωή ολόκληρη, τη ζωή τους.
Για άλλους ένα μέρος της.
Πολλά άλλαξαν...
Ο τρόπος που ακούμε μουσική, που πληροφορούμαστε κι επικοινωνούμε.
Όλα πλέον είναι τόσο εύκολα, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν είναι καλό τελικά. 
Η απλότητα του είναι.
Ύστερα, η ευκολία ακολούθησε τον τρόπο που εργαζόμαστε.
Όλα σχεδόν γίνονται ρομποτικά και μέσω υπολογιστή. Αφήσαμε πίσω μας τα πέτρινα χρόνια και καλωσορίσαμε τα νέα τα τόσο απλά, σε σημείο που σταμάτησε η έντονη χρήση του μυαλού και της σκέψης.
Ουδείς αναντικατάστατος. Έτσι και ο άνθρωπος. 
Τώρα, δε, με την τεχνητή νοημοσύνη που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, μόνο αυτό δεν είμαστε.
 Αναντικατάστατοι.

Σε μία πρόσφατη συζήτηση, ο συνομιλητής μου, μου εκμυστηρεύτηκε, ότι έπεσε θύμα fishing και φοβήθηκε τόσο, που αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει όλους τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, διατηρώντας μόνο έναν επαγγελματικό. 
Όταν τον ρώτησα, πώς αισθάνεται, με εξέπληξε με αυτό, που μου απάντησε.
«Ελεύθερος», μου είπε.
«Τώρα τελευταία είχα αρχίσει να αισθάνομαι άσχημα και νόμιζα ότι είχα κάποιο πρόβλημα. Από τότε που εξαφανίστηκα από τον εικονικό κόσμο, άρχισα να αισθάνομαι καλύτερα και να βλέπω τι είναι αυτό που πραγματικά φταίει».
«Τι ήταν αυτό που έφταιγε δηλαδή;», τον ρώτησα.
«Το γεγονός ότι είχα γίνει θεατής στις ζωές των άλλων», μου απάντησε.
«Είχα αρχίσει να πιστεύω, ότι πάσχω από κατάθλιψη και πως το μυαλό μου δε λειτουργεί όπως παλιά.
Αυτό που όμως πραγματικά δηλητηρίαζε το μυαλό μου, ήταν η έντονη χρήση του διαδικτύου.
Είχα σταματήσει την πραγματική αλληλεπίδραση με τον κόσμο και είχα μπει σε μία διαδικασία να κοιτώ μέσα από την κλειδαρότρυπα με αποτέλεσμα να νομίζω ότι η ζωή μου είναι ανούσια, αφού των άλλων ήταν πιο... συναρπαστική».
Ήταν όμως ή απλά φαινόταν; 
Ίσως τα πράγματα να μην είναι τόσο απλά.
Η επικοινωνία, η εργασία, το δείχνεσθαι μέσα από τα social media και το tik tok να μην είναι έτσι όπως παρουσιάζονται.
Έχουν φέρει ένα αποτέλεσμα κακό.
Και ποιο είναι αυτό;
Ανθρώπους που δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη, πονηρούς και χειραγωγήσιμους, που δε μπορούν να κάνουν υπολογισμούς, λάθος παραδείγματα προς μίμηση.
Ανθρώπους πνιγμένους από λάθος συναισθήματα και από έλλειψη χρόνου.
Ανθρώπους που σπαταλούν το χρόνο τους με ανούσιο τρόπο, δίχως να το αντιλαμβάνονται ή απλά να έχουν επαναπαυτεί σε μία περίεργη πραγματικότητα.
Κι έρχομαι τελικά να κλείσω το κείμενο με την εξής φράση:

«Παν μέτρον άριστον».

Συμφωνείς;


 


Σχόλια

Διαβάστηκαν περισσότερο

Μήπως βρίσκεσαι σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον;

Τώρα τελευταία γίνεται λόγος για τοξικότητα. Τοξικά εργασιακά περιβάλλοντα, σχέσεις, οικογένειες και τα ουσιαστικά δεν τελειώνουν ποτέ. Τώρα τελευταία είναι έτσι ή ήταν πάντα; Μήπως η ελεύθερη πρόσβαση στις πληροφορίες απλά μας ενημερώνει, για κάτι που ήταν ανέκαθεν υπαρκτό; Αυτή τη φορά θα ήθελα να σταθώ στον εργασιακό κλάδο. Όλοι είμαστε παθόντες ή πρόκειται να γίνουμε. Πότε μία εργασία είναι τοξική; Η εργασία δεν τελειώνει, με τη λήξη του ωραρίου. Όταν φτάνεις σε σημείο, να αφιερώνεις περισ σότερο χρόνο στη συνομιλία σου με τον εργοδότη παρά με το στενό κοινωνικό σου περιβάλλον. Και όχι επειδή είστε καλά φιλαράκια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ή όταν ο όγκος είναι τόσο μεγάλος, που σε ακολουθεί παρέα στο σπίτι. «Έχει πέσει η δουλειά». Μία πρόταση που την έχουμε ακούσει πολλοί και συχνά. Αυτό και το τσάμπα σας πληρώνω που λένε αρκετοί εργοδότες, παρόλο που γυρνάς με κομμένα τα πόδια στο σπίτι από το τρέξιμο. Όταν πετάει το κόκκαλο για παραπάνω χρήματα, με αντάλλαγμα τον έξτρα φόρτο κα

Κρίση: 6 tips για να το δεις θετικά

Λίγα χρόνια πριν μας ανακοίνωσαν, ότι υπάρχουν χρήματα και λίγο αργότερα, πως έγιναν... καπνός. Άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά έρχονται αντιμέτωποι με ένα μισθό της τάξης των 600 ευρώ και κάτι ψιλά, ενώ από την 1η Απριλίου ανακοινώθηκε στα media, ότι θα φτάσει στο υπέρογκο ποσό των σχεδόν 700 ευρώ. Και αυτό είναι ένα σχετικά καλό σενάριο, αφού είναι κι εκείνοι, που δουλεύουν για τα λεγόμενα «μαύρα» και είναι ζήτημα να αγγίξουν αυτό το ποσό. Σκεφτόμουν τώρα τελευταία ότι δεν είναι ακριβή η αγορά, αλλά οι μισθοί χαμηλοί. Για να ζήσει κανείς αξιοπρεπώς πρέπει να κάνει στην καλύτερη δύο δουλειές και να συγκατοικεί με έναν τουλάχιστον άνθρωπο, ώστε να βγαίνουν τα έξοδα. Είναι ανύπαρκτη η σχέση τιμής και ποιότητας, που λένε και στο χωριό μου. Και κάπως έτσι αρχίζουν τα... προβλήματα με πρώτη και καλύτερη τη γκρίνια. Ωστόσο, θεωρώ ότι μπορεί κανείς να ζήσει αξιοπρεπώς και με αυτά τα λίγα, αρκεί να το δει από μία λίγο πιο εναλλακτική σκοπιά. Κι εδώ έρχομαι αγαπητέ αναγνώστη να σου δώσω 6 ι