Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

The dreamers ¦ Μία αμφιλεγόμενη ταινία για όσους ονειρεύονται

celebrity news eonline entertainment news e entertainment celebrity news today chat match date relationshi meet viral fy tik tok 2024 heroes  people online dating speed test internet speed clothes fashion imc pr market advertisement hotels flights travelocity airline tickets vacation society plural people women empowerement like look wife sister mother trust issues imdb dreames movie top charts


Γαλλία 1963

Η ταινία λαμβάνει χώρα σε μία εποχή, όπου το σινεμά ξεκίνησε να ανέρχεται ραγδαία με τις εικόνες να παίρνουν ζωή στη μεγάλη οθόνη στα χρώματα του άσπρου και του μαύρου.
Φοιτητές, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, εξεγέρσεις και κάπνισμα παντού δίχως περιορισμούς.
Μία εποχή πολλά υποσχόμενη, που προμήνυε μία αλλαγή, που ποτέ δεν ήρθε.
Ο σκηνοθέτης πάτησε πάνω σε μία επαναστατική περίοδο συνδυάζοντάς τη με εκείνη των ανθρώπων των λουλουδιών.
Τρεις νέοι, ένας μοναχικός φοιτητής και δύο αδέρφια, γνωρίζονται σε μία πλατεία, όπου πραγματοποιείται η αναπαράσταση μίας ταινίας, που παίρνει άσχημη τροπή.
Η χαρακτηριστική εικόνα της Eva Green, η οποία στέκεται αλυσοδεμένη σε μία καγκελόπορτα με το βελούδινο κυπαρισσί φόρεμα και τον κόκκινο μπερέ, έχοντας ένα τσιγάρο κολλημένο στα χείλη.
Ο νέος φοιτητής την κοιτάζει εκστασιασμένος.
Κι εκεί αρχίζουν όλα.
Οι πρωταγωνιστές ερωτευμένοι με τον κινηματογράφο και στη συνέχεια μεταξύ τους.
Αρχίζουν να αναπαριστούν σκηνές από ταινίες και να παίζουν θάρρος ή αλήθεια σε σημείο, που να ξεπερνά την παιδικότητα της ύστερης εφηβικής ηλικίας και να φτάνει σε ακραίες καταστάσεις.



Η ζωή τους μία ταινία.
Ερωτικοί πειραματισμοί, αλκοόλ και τσιγάρο, το τρίπτυχο της επιτυχίας.
Τα δύο αδέρφια επικοινωνούν μέσω της σκέψης, γεγονός που κάνει το θεατή να αναρωτιέται ποιος σκέφτεται και ποιος αρθρώνει τις λέξεις.
Ο τρίτος πρωταγωνιστής προσπαθεί να... χωθεί ανάμεσα σε αυτή τη σχέση. Να γίνει μέρος της ή απλά να τη διαλύσει;
Κάτι που φέρνει στο νου την εικόνα του αείμνηστου Τσάρλι Τσάπλιν σε μία άηχη ταινία, όπου περνούσε το μήνυμα ότι στους δύο ο τρίτος δε χωρεί.
Τελικά, ο κανόνας... επιβεβαιώνεται στο κλείσιμο της ταινίας.
Spoiler alert!
Η τελευταία εξέγερση.
Τα παιχνίδια παύουν να είναι αστεία.
Η σεξουαλικότητα των νεαρών ξεφεύγει.
Ο Αμερικάνος προσπαθεί να κρατήσει τους συμπρωταγωνιστές του μακριά από την επανάσταση, αλλά είναι αργά.
Εκείνοι έχουν πάρει την απόφασή τους από κοινού.
Κι εκεί έρχεται το τέλος.
Όσες φορές κι αν δω την ταινία αναρωτιέμαι, ποιο είναι αυτό το τέλος.
Της φιλίας, της ζωής, της επανάστασης ή απλά μίας εποχής που ήρθε και πέρασε;
Είναι πολλά τα ερωτήματα που δημιουργούνται μέσα από αυτό το έργο.
Το σίγουρο είναι πάντως, ότι όλα κάποτε φτάνουν σε ένα τέλος.
Όποιο κι αν είναι αυτό.
Κάποια στιγμή έρχεται και παίρνει ό, τι βρίσκει στο πέρασμά του.


Σχόλια

Διαβάστηκαν περισσότερο

Μήπως βρίσκεσαι σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον;

Τώρα τελευταία γίνεται λόγος για τοξικότητα. Τοξικά εργασιακά περιβάλλοντα, σχέσεις, οικογένειες και τα ουσιαστικά δεν τελειώνουν ποτέ. Τώρα τελευταία είναι έτσι ή ήταν πάντα; Μήπως η ελεύθερη πρόσβαση στις πληροφορίες απλά μας ενημερώνει, για κάτι που ήταν ανέκαθεν υπαρκτό; Αυτή τη φορά θα ήθελα να σταθώ στον εργασιακό κλάδο. Όλοι είμαστε παθόντες ή πρόκειται να γίνουμε. Πότε μία εργασία είναι τοξική; Η εργασία δεν τελειώνει, με τη λήξη του ωραρίου. Όταν φτάνεις σε σημείο, να αφιερώνεις περισ σότερο χρόνο στη συνομιλία σου με τον εργοδότη παρά με το στενό κοινωνικό σου περιβάλλον. Και όχι επειδή είστε καλά φιλαράκια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ή όταν ο όγκος είναι τόσο μεγάλος, που σε ακολουθεί παρέα στο σπίτι. «Έχει πέσει η δουλειά». Μία πρόταση που την έχουμε ακούσει πολλοί και συχνά. Αυτό και το τσάμπα σας πληρώνω που λένε αρκετοί εργοδότες, παρόλο που γυρνάς με κομμένα τα πόδια στο σπίτι από το τρέξιμο. Όταν πετάει το κόκκαλο για παραπάνω χρήματα, με αντάλλαγμα τον έξτρα φόρτο κα

Κρίση: 6 tips για να το δεις θετικά

Λίγα χρόνια πριν μας ανακοίνωσαν, ότι υπάρχουν χρήματα και λίγο αργότερα, πως έγιναν... καπνός. Άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά έρχονται αντιμέτωποι με ένα μισθό της τάξης των 600 ευρώ και κάτι ψιλά, ενώ από την 1η Απριλίου ανακοινώθηκε στα media, ότι θα φτάσει στο υπέρογκο ποσό των σχεδόν 700 ευρώ. Και αυτό είναι ένα σχετικά καλό σενάριο, αφού είναι κι εκείνοι, που δουλεύουν για τα λεγόμενα «μαύρα» και είναι ζήτημα να αγγίξουν αυτό το ποσό. Σκεφτόμουν τώρα τελευταία ότι δεν είναι ακριβή η αγορά, αλλά οι μισθοί χαμηλοί. Για να ζήσει κανείς αξιοπρεπώς πρέπει να κάνει στην καλύτερη δύο δουλειές και να συγκατοικεί με έναν τουλάχιστον άνθρωπο, ώστε να βγαίνουν τα έξοδα. Είναι ανύπαρκτη η σχέση τιμής και ποιότητας, που λένε και στο χωριό μου. Και κάπως έτσι αρχίζουν τα... προβλήματα με πρώτη και καλύτερη τη γκρίνια. Ωστόσο, θεωρώ ότι μπορεί κανείς να ζήσει αξιοπρεπώς και με αυτά τα λίγα, αρκεί να το δει από μία λίγο πιο εναλλακτική σκοπιά. Κι εδώ έρχομαι αγαπητέ αναγνώστη να σου δώσω 6 ι